Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@19:42:13 GMT

داروها را در این شرایط در منزل نگهداری کنید

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۸۱۰۰۳

داروها را در این شرایط در منزل نگهداری کنید

دارو‌ها را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید، زیرا کودکان کنجکاو هستند و ممکن است دور از چشم والدین به تقلید دارویی را بخورند و مسموم شوند. صدمه این بی احتیاطی ممکن است جبران ناپذیر باشد.

سرویس سبک زندگی فردا: مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در خصوص نحوه نگه‌داری دارو‌ها در منزل توضیح داد. حمید خیری، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، در خصوص شرایط نگهداری دارو در منزل گفت: نگهداری دارو در منزل نیازمند شرایط خاصی است و باید توصیه هایی در این زمینه رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

وی ادامه داد: دما یکی از شرایط مهم برای نگهداری دارو‌ها است که مردم باید نسبت به آن توجه و آگاهی داشته باشند.

به گفته این داروساز، تقریباً تمام واکنش‌های شیمیایی در دماهای بالاتر سریع‌تر اتفاق می‌افتد. بنابراین، نگهداری دارو در آشپزخانه یا وسیله نقلیه، در شرایطی که مجاور گرما باشد، می‌تواند موجب تغییر آثار دارو شود.

خیری افزود: در خصوص نگهداری دارو‌ها باید به این نکته توجه کنیم که یک فراورده ممکن است یک ماه در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد معادل نگهداری ۳ ماه در دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد از خود واکنش‌های تخریب شیمیایی نشان دهد؛ و به این جهت مردم باید نسبت به توضیحات روی جعبه یا بروشور دارو، دقت نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: نور نیز از دیگر شرایط مهم نگهداری دارو‌ها است، نور زیاد تجزیه شیمیایی و تخریب دارو‌ها را تسریع می‌کند، بنابراین برخی دارو‌ها در بسته‌بندی‌های مقاوم به نور و شیشه‌های تیره رنگ بسته بندی می‌شوند و برای مقاومت در برابر رطوبت نیز بسته بندی‌های خاصی طراحی و به کار گرفته شده‌اند. پس به طور کلی باید توجه کنیم که دارو‌ها را در شرایط خشک و خنک و تاریک نگهداری شوند.

وی تاکید کرد: یکی از اصولی که معمولا توسط شهروندان و بیماران رعایت نمی‌شود توجه به بروشورهای داخل بسته بندی دارو‌ها است. باید نکات این بروشور‌ها به دقت مطالعه شود و دارو را با توجه به دستور ذکر شده در محیط مناسب نگهداری کرد. همچنین مردم باید نسبت به تاریخ انقضاء دارو توجه داشته باشند.

این داروساز توصیه کرد: هرگز دارویی را در جعبه داروی دیگر قرار ندهید. زیرا به مرور زمان ممکن است که این جابجایی مورد فراموشی یا غفلت قرار گیرد.

وی ادامه داد: سعی شود دارو‌های بدون نسخه را در مقادیر کم تهیه نموده و فقط به میزانی که بیمار در فاصله قابلیت مصرف دارو و تاریخ انقضاء آن را مصرف می‌کند، تهیه شود. عدم توجه به این نکته علاوه بر هدر رفتن هزینه صرف شده جهت تهیه دارو مشکلات دور ریختن و معدوم کردن دارو را نیز در پی خواهد داشت.

خیری تصریح کرد: داروهایی که علائم فساد را نشان می‌دهند، نظیر تغییر رنگ، بوی نامطبوع، دو فاز شدن و … باید به نحو مناسبی دور ریخته شوند.

مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در پایان گفت: دارو‌ها را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید، زیرا کودکان کنجکاو هستند و ممکن است دور از چشم والدین به تقلید دارویی را بخورند و مسموم شوند. صدمه این بی احتیاطی ممکن است جبران ناپذیر باشد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۱۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

کد خبر 6097843 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • آجر شدن کار پزشکان قلابی در رشت
  • نجاتگران هلال احمر جاجرم به متاثرین از سیل امدادرسانی کردند
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»