Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@16:33:18 GMT

شگردهای اصولی خرید مواد غذایی

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۰۷۴۷

شگردهای اصولی خرید مواد غذایی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با این‌که تولیدکنندگان و فروشندگان مواد غذایی قوانین مربوط به ایمنی را رعایت می‌­کنند، کیفیت و ایمنی غذای شما می­‌تواند با روش خرید و جابه‌جایی آن نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. از زمانی که شما ماده غذایی را خریدید، بخش زیادی از ایمنی ماده غذایی به مسؤولیت‌پذیری شما نسبت به آن غذا بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد نظیر زنان باردار، کودکان، سالمندان یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض خطر مسمومیت‌­های ناشی از مواد غذایی هستند؛ بنابراین باید دقت لازم در حین خرید، ذخیره‌سازی و آماده‌سازی مواد غذایی در خانه به عمل آید. در درجه اول لازم است مواد غذایی را به‌دقت انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید

دیابتی‌ها باید چه غذا‌هایی را در لیست خود قرار دهند؟

با این‌که بسیاری از تولیدکنندگان کالای با کیفیتی را به فروشندگان تحویل می­دهند، اما ممکن است به دلیل نگهداری نامناسب در حین انتقال به فروشگاه‌­ها، بسته­‌بندی نامناسب یا آسیب به بسته بندی در حین فروش یا نگهداری، کیفیت آن محصول افت کند.

۸ فرمول نخریدن مواد خوراکی نامرغوب

در زمان خرید هرگز مواد زیر را انتخاب نکنید:
مواد بسته‌بندی شده بدون هیچ‌گونه تاریخ تولید و انقضا. زیرا اغلب آن‌ها مواد فله بی‌کیفیتی هستند که بسته‌بندی فقط به عنوان مانعی برای ارزیابی اولیه شما از بو یا مزه آن‌ها انجام می‌شود. مثل برخی آجیل­‌ها، حبوبات، نان، نان‌خشک و ...

محصولاتی که بسته‌بندی آن‌ها آسیب‌دیده‌است.

مواد غذایی منجمد یا فسادپذیری که در یخچال یا فریزر نگهداری نشده‌اند.

تخم‌مرغ‌های بسیار کثیف و ترک‌دار که می‌توانند عامل انتقال میکروب‌ها باشند.

مواد غذایی که علائم کپک دارند حتی اگر خشک باشند؛ مثل بسیاری از دانه‌ها، غلات یا آرد.

تخم‌مرغ‌های بسیار کثیف و ترک‌دار. مواد غذایی آماده به مصرف بدون بسته بندی یا پوشش که در گوشه‌ای به حال خود رها شده‌اند.

تخم‌مرغ‌های بسیار کثیف و ترک‌دار. قوطی‌های کنسروی که دارای نشتی، سوراخ، بادکردگی و هر گونه علائم مشکوک دیگر هستند.

در کل هر چیزی که هنگام خرید به سلامت آن شک می‌کنید بهتر است نخرید.

دقت در فاصله خرید تا بسته‌بندی خانگی

در مورد گروه‌های غذایی پر خطر باید دقت ویژه‌ای به فاصله خرید تا آماده‌سازی در منزل داشته باشید؛ زیرا میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به سرعت می‌توانند روی برخی مواد غذایی رشد کرده و تکثیر یابند. مواد غذایی پرخطر نباید در محدوده دمایی خطرناک (بین ۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد) قرار بگیرند. زمانی که این مواد غذایی در سبد خرید شما قرار دارند، بایستی زمانی را که ناحیه دمایی خطرناک می‌گذرانند تا حد ممکن کوتاه کنید و آن‌ها را سریعا به منزل برسانید تا در دمای زیر ۵ درجه یا همان دمای یخچال یا فریزر (با توجه به نوع ماده غذایی) نگهداری کنید یا در دما‌های بالاتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.

برخی از آن‌ها عبارتند از:
گوشت‌های خام یا پخته از قبیل گوشت قرمز و طیور و غذا‌های حاوی آن‌ها

فرآورده‌های لبنی، دسرها، چیز کیک

همبرگر

غذا‌های دریایی، سالاد‌های حاوی ماهی یا سایر فرآورده‌های دریایی، سوپ‌ها، خورش‌ها و سایر غذا‌ها

تخم مرغ تازه و غذا‌های حاوی تخم مرغ خام (مثل برخی دسر‌ها یا سس‌ها که لازم است مواد تشکیل دهنده مواد غذایی نگهداری شده به خصوص در بخش یخچال مغازه‌ها را به دقت بررسی کنید)

برنج پخته

سالاد‌های آماده (سالاد کلم، پاستا و برنج) یا سالاد‌های میوه

غذا‌های آماده مصرف مثل انواع ساندویچ‌ها، پیتزا یا هر غذایی که حاوی مواد ذکر شده در بالا باشد؛ بنابراین اگر پس از صرف غذا در رستوران قصد دارید بقیه آن را به منزل ببرید، حتما به فاصله زمانی بین منزل تا رستوران دقت کنید.

هرگز از بررسی تاریخ تولید و انقضا غافل نشوید

اهمیت چک کردن تاریخ تولید و انقضا برای مواد غذایی فسادپذیر (لبنیات و فرآورده‌های گوشتی) به خصوص غذا‌هایی که در یخچال یا فریزر نگهداری می‌­شوند دوچندان است. مواد غذایی که تاریخ انقضای آن‌ها به پایان می‌رسد نباید فروخته شود. تاریخ دیگری تحت عنوان «بهترین قبل از» روی برخی مواد غذایی درج می‌شود که با تاریخ انقضاء متفاوت است. اگر غذایی قبل از این تاریخ خریداری و مصرف شود کیفیت آن در بهترین وضعیت است، اما پس از این تاریخ نیز تا زمان رسیدن به تاریخ انقضا قابل مصرف است.

برای خرید سالم و ایمن برنامه‌ریزی کنید

همیشه سعی کنید مواد غذایی منجمد و موادی را که باید در یخچال نگهداری شوند، در انتهای خرید خود از یخچال‌ها یا فریزر‌های فروشگاه بردارید. این موضوع در مورد غذا‌های داغ هم صدق می‌کند.

حتما فهرست خرید داشته باشید تا از اتلاف وقت و صد البته خرید‌های غیر ضروری جلوگیری شود.

قبل از خرید نگاهی به یخچال و کابینت‌های خانه بیندازید تا از خرید مواد غذایی اضافی که در نهایت احتمالا بخشی از آن‌ها را دور می‌ریزید، جلوگیری شود.

خرید‌های آخر وقت و نزدیک به زمان بسته شدن مغازه‌ها همیشه بدترین نتیجه را در بر دارد؛ زیرا وقت کافی برای بررسی اطلاعات غذایی مورد اشاره را ندارید.

از خرید‌های در حجم زیاد به جز مواد غذایی بسیار پر مصرف در خانواده‌تان پرهیز کنید، چون نتیجه‌ای جز پر شدن یخچال و فریزر و از دست رفتن فضای کافی برای چرخش هوا و ندیدن مواد غذایی قدیمی و کهنه یا فاسد شدن آن‌ها به‌دنبال نخواهد داشت.

در زمان خرید گوشت، ماهی و طیور مواظب نشت شیرابه آن‌ها و انتقال به سایر مواد غذایی باشید و از فروشنده بخواهید آن‌ها را به طور صحیح بسته‌بندی کند. مراقب پاره‌شدن بسته‌بندی آن‌ها باشید و آن را در زیر بقیه خرید‌ها قرار ندهید.

اگر قصد استفاده مجدد از پلاستیک‌های خرید را دارید، مراقب آلودگی‌های احتمالی آن‌ها و به‌خصوص نشتی‌های مواد غذایی مایع باشید و هرگز آن‌ها را در تماس مستقیم با مواد غذایی قرار ندهید.

مواد غذایی را چطور به منزل منتقل کنیم؟

مواد غذایی پر خطر که به صورت داغ نگهداری شده در یخچال یا منجمد خریداری شده‌اند باید حداکثر تا ۳۰ دقیقه پس از خرید به محل مناسب نگهداری منتقل شوند. اگر محل سکونت شما بسیار گرم است یا در فواصل مکانی، بیشتر می‌توانید از جعبه‌های یخچالی یا کیسه‌های ایزوله برای نگهداری مواد غذایی سرد استفاده کنید و به محض رسیدن به منزل مواد غذایی را طبق دستورالعمل تولیدکننده در شرایط مناسب و مقتضی قرار دهید.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خرید مواد غذایی انتخاب مواد غذایی مسمومیت غذایی مواد غذایی مضر مواد غذایی بسته بندی تخم مرغ خرید ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر مهدی انصاری مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اظهار نظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، یادآور شد: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند؛ ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آبهای زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.

وی ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد اخذ می‌شود. هر محصولی یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته‌بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته بندی شده نیست. ظروف بسته بندی پت در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه‌ها، روغن های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می شود.

وی در ادامه صحبت‌هایش به روغن‌های خوراکی اشاره کرد و با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند، تاکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه‌گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس‌ترین روش‌ها استفاده می‌شود و عبارت زیرو معنی عام داشته؛ در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی (not detectable) اعلام می شود. باید اذعان نمود نمی توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم.

انصاری در خصوص کیفیت برنج‌های غیر ایرانی موجود در بازار نیز گفت: تمامی برنج های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبداء تولید نمونه‌برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند.

کلیه کالاهای سلامت از جمله آبهای بسته بندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد می‌شود. نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگان‌های رسمی نیست. اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت بخشی به کل جامعه است.

کد خبر 849644 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم آب سازمان غذا و داروی ایران

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • شاخص های لازم در زمان خرید لوله داربستی ؛ اصولی خرید کنید!
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب