Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@11:34:48 GMT

ترفند‌هایی برای نگهداری بلندمدت حبوبات

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۳۱۶۴

ترفند‌هایی برای نگهداری بلندمدت حبوبات

یکی از مشکلاتی که بسیاری از ما در منزل با آن مواجهیم بحث حمله حشرات به حبوبات و غلات نگهداری شده در منزل است. معمولا حبوبات و غلات بیشتر به صورت عمده و در مقادیر زیاد تهیه شده و در منزل نگهداری می‌شود، اما در صورتی که مراقبت‌های لازم از آن‌ها به عمل نیاید در اثر حمله حشرات ممکن است غیرقابل مصرف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رعایت چند نکته ساده می‌توانید ماندگاری این گروه از مواد غذایی را در منزل افزایش دهید.

هیچ‌گاه حبوبات تازه خریداری شده را با حبوباتی که از قبل در منزل داشتید مخلوط نکنید. زیرا در صورت وجود تخم حشرات در هر یک از خرید‌های قبلی یا جدید، همه محموله آلوده خواهد شد.

حبوبات با غلات بسته‌بندی‌شده معمولا در کارخانه‌ها بوجاری‌شده و اجسام خارجی موجود در آنها، به ویژه تخم حشرات یا سایر مواد خارجی از آن‌ها جدا می‌شود. اما باز هم بهتر است حبوبات بسته‌بندی یا فله پیش از انتقال به ظروف در بسته از نظر وجود اجسام و تخم حشرات مورد بررسی قرار گیرند. پس هر گونه جسم خارجی غیرمعمول را از محموله جدا کنید.

هیچ گاه قبل از نگهداری طولانی‌مدت، حبوبات یا غلات را نشویید، زیرا باقی‌ماندن رطوبت در سطح دانه‌ها زمینه فساد آن‌ها را توسط میکرو ارگانیسم‌ها و به‌خصوص کپک‌ها را فراهم می‌کند. شست‌وشو را به زمان مصرف موکول کنید.

برای نگهداری غلات و حبوبات می‌توانید از ظروف شیشه‌ای، استیل یا پلاستیکی و مکان‌های خشک و خنک استفاده کنید. ظروف استیل یا فلزی باید عاری از زنگ‌زدگی باشند. وجود زنگ‌زدگی در قوطی‌های فلزی نشان‌دهنده وجود رطوبت در محیط نگهداری غلات است.

در محل نگهداری غلات یا حبوبات (کابینت، انبار و...) می‌توانید چند قرص زغال فعال قرار دهید.

در حین نگهداری مواظب باشید درِ ظروف برای مدت زمان طولانی باز نماند.

یکی از روش‌های دفع حشرات این است که قبل از ریختن آن‌ها در ظروف اصلی، چند روز آن‌ها را در مقابل آفتاب به صورت لایه نازکی پهن کنید تا در صورت وجود تخم حشرات، نور آفتاب سبب غیرفعال‌شدن آن‌ها شود.

حشرات بیشتر باعث آلودگی حبوبات و غلات می‌شوند تا آسیب به آنها.

از خرید مقادیر زیادی از حبوبات و غلات بپرهیزید و سعی کنید فقط در حد نیاز معمول آن را تهیه کنید.

اگر از حبوبات بسته‌بندی‌شده تهیه می‌کنید، از سالم‌بودن بسته‌بندی آن و نیز تاریخ تولید و انقضای آن مطمئن شوید.

هر چند وقت یکبار محل نگهداری حبوبات و غلات را به ویژه در گوشه‌ها و شکاف‌ها با جارو برقی کاملا تمیز کنید. به یاد داشته باشید بعد از این کار و قبل از استفاده مجدد جارو برقی را تخلیه کنید.

در صورتی که در بازرسی اولیه محموله فله متوجه حضور سوراخ در دانه‌ها شدید از خرید این محموله بپرهیزید.

در صورتی که در یخچال فضای اضافی در اختیار دارید، می‌توانید حبوبات را در آن نگهداری کنید. اما در ظروف دربسته و غیرقابل نفوذ هوا برای جذب‌نکردن رطوبت و بو از یخچال.

در صورتی که علائمی از حمله آفات را در اطراف محل نگهداری حبوبات دیدید، می‌توانید آن‌ها را حداقل چهار روز در فریزر یا در دمای صفر درجه سانتی‌گراد قرار دهید. به این ترتیب تخم آفات غیرفعال خواهند شد.

استفاده از حشره‌کش‌ها برای استفاده در کابینت‌ها یا محل نگهداری (انبارها) پیشنهاد نمی‌شود. مگر این‌که در زمان استفاده و چند روز پس از آن هیچ ماده غذایی در آن مکان وجود نداشته باشد. حشره‌کش‌ها هیچ اثری روی حشراتی که در داخل بسته‌بندی هستند ندارند.

هر ماده غذایی که با حشره‌کش در تماس مستقیم باشد باید دور ریخته شود. کابینت‌ها، قفسه‌ها و ظروف باید قبل از استفاده کاملا شسته و خشک شود.

 

منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نگهداری حبوبات خانه داری سبک زندگی پارسی خبر ترفندهای خانه داری حبوبات و غلات محل نگهداری بسته بندی تخم حشرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۳۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی استان در بازدید از مزارع گندم مرگور با اشاره به مشاهده علائم اولیه آلودگی بیماری زنگ زرد گندم در برخی از مزارع شهرستان، در خصوص پایش مستمر مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم و سایر بیماری های برگی غلات هشدار داد.

  وی ضمن دستور به کارشناسان پهنه جهت حضور و پایش مستمر مزارع برای کنترل به موقع سن در مرحله مادری ادامه داد: با توجه به وزش باد و بارندگی روزهای آتی و مرحله حساس رشدی گندم، رصد بیماری های برگی غلات و در صورت تداوم شرایط مساعد، مبارزه با بیماریها را با جدیت پیگیر شوند.   در ادامه دیانتی افزود: کنترل علف های هرز حاشیه مزارع به منظور جلوگیری از ورود به مزارع و کاهش بانک ژنی علف های هرز آموزش و ترویج داده شود.   این بازدید به منظور پایش، بررسی و نظارت بر روند مبارزه با عوامل خسارتزا گیاهی با حضور مدیر زراعت سازمان و کمیته فنی جهاد کشاورزی ارومیه در منطقه مرگور انجام و توصیه های فنی لازم به کارشناسان پهنه و کشاورزان ارائه شد.   تاکنون  بیش از ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت مضر سن غلات و ۶۸۰۰ هکتار علیه علف های هرز سمپاشی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • کاهش بیش از ۱۰۰ میلیمتری بارش در تهران
  • فیلم قدیمی؛ ترفند افراد خلخالی برای هجوم به خانه مردم!
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • (ویدیو) ادعای میرسلیم درباره ترفند افراد صادق خلخالی برای ریختن داخل خانه‌ها؛ پرت کردن مواد مخدر!
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه
  • چند ترفند رانندگی از این خانم یاد بگیرید (فیلم)
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو